Műanyag ablak akciók – mire figyeljünk?

Műanyag ablak akciók – mire figyeljünk?

A kereskedelem figyelemalapú, a gyártók, szolgáltatók folyamatosan igyekeznek megragadni a potenciális vásárlók figyelmét.

Legyen szó akármilyen médiumról, bármilyen hírközlési eszközről, a harc folyamatos, és vannak nagyon jól bevált módszerek.

Ezek közül az egyik, amelyik nagyon hatékonyan csábítja magához az érdeklődőket, az akció.

Bizony, ha az átlag polgár meghallja ezt a szót, máris hevesebben dobog a pénztárcája, hiszen itt a lehetőség, hogy valamit kevesebbért vegyen meg, mint amennyibe valójában kerül.

Eddig rendben is lenne a dolog, mert normális esetben valóban így működik, azonban aki nyitott szemmel jár a világban, azt tudhatja, hogy néha nem árt benézni a paraván mögé is.

Valóban érdemes odafigyelnünk mindenféle akcióra?

Netán kételkedve kell fogadnunk minden ilyen jellegű ajánlatot?

Ebben igyekszünk most segíteni Neked, és abban, hogy a későbbiekben megfontolt, okos döntést tudj hozni!

Minden arany, ami fénylik?

Minden arany, ami fénylik?

A sok akció és kedvezmény vajon valóban mind annyira előnyös, mint amilyennek látszani szeretnének?

Sokszor hallani a különböző, már-már összeesküvéselmélet-szintű teóriákat arról, hogy minden akció mögött módszeres átverést, rosszindulatot kell keresni.

Való igaz, nálunk ezek a fogalmak annyira nincsenek szigorúan véve, mint más országokban, idehaza simán eljátszhatja a kereskedő, hogy egy hónapra feltornázza egy termékcsoport árát, majd akciót hirdet rájuk és eredeti áron próbálja újra eladni.

De olyan is nagyon gyakran fordul elő, például élelmiszerláncoknál, hogy egyszerűen kedvezményesnek hirdetik meg a változatlan termékárat.

Az efféle trükközés meglehetősen etikátlan és nagyon rossz üzenet a vevőknek, ráadásul nemigen hallani róla, hogy ezért bárkit is felelősségre vonta volna valaha.

Egy-egy áruházat néha megbüntetnek a (Magyarországon szintén félreértelmezett és kifordított) black friday után, azonban ahhoz képest, amiket némelyek az év többi részében megengedhetnek maguknak, ez akár elenyészőnek is mondható.

Mi a legjobb, amit tehetünk?

Mi a legjobb, amit tehetünk?

Az akciókra vadászni egyeseknek valóságos hobbivá vált mostanra, de vannak olyanok, akiknek az ilyesmi a létszükséglettel egyenlő.

Sokaknak közel sem áll annyi forrás a rendelkezésére, hogy bármit és bármikor megengedhessenek maguknak, legyen szó akár egy cserealkatrészről az autójukba, vagy egy szett új műanyag ablak.

Pedig sokszor pont az ilyesmire lenne a legnagyobb szükség, hiszen a nélkülözés határán egyensúlyozóknak a legtöbb esetben nincs éppen olyan állapotban az ingatlana, hogy az alkalmas legyen bármiféle spórolásra, megtakarításra.

Egy ramaty állapotban lévő ingatlant korszerűsíteni drága mulatság, hosszú távon fenntartani viszont még drágább.

Azonban sokszor kevesebbet fizetni még mindig egy élhetőbb perspektíva, mint egyszer egy nagyobb összeget áldozni, ez pedig egy örökösen ismétlődő csapda.

A legjobb módszer, ami csak lehetséges ahhoz, hogy el tudj csípni egy-egy tényleg jó akciót az, hogy folyamatosan figyelsz, és tisztában vagy a hozzávetőleges árakkal.

Tudom, ez rendszeres kutatást igényel, de vannak már appok, sőt, komplett webhelyek is, amik az akciók figyelésére specializálódtak.

Megvárhatod, amíg egy-egy forgalmazónál is leárazásokra kerül a sor, de ez véletlenszerű, és egyáltalán nem biztos, hogy annyi kedvezményt kapnál, mint amennyit várnál.

Párhuzamos műanyag ablak akciók

Párhuzamos műanyag ablak akciók

Még forgalmazók között is lehetnek komoly különbségek, amik egy-egy ablaktípust érintenek.

Első lépésként érdemes tudnod, hogy mekkora műanyag ablakra, ablakokra van szükséged, hiszen ha specifikáció nélkül keresgélsz, akkor rengeteg felesleges ajánlatot, hirdetést találhatsz.

Ha tudod, hogy Neked például 90x60-as ablakokra van szükséged, máris van egy kiindulási pont!

Ezen kívül a típus sem mindegy, ugyanis a bukó ablakok jellemzően költségesebbek, mint az egyszerűbb, nyíló ablakok.

Ha tehát egy adott méretű bukóablakot keresel például, akkor elég annak az adatait beírni a keresőbe, és máris egy rakás ajánlatot fog kihozni, számtalan kereskedőtől.

Ezt már csak azért is érdemes megtenni, hogy képbe kerülj a piaci árakkal, legyen viszonyítási alapod a termékek között.

Lehetséges, hogy még az oda- és visszaúttal is jobban megéri egy másik településre elmenni, ha ott sokkal jobb ajánlattal kecsegtetnek.

Mert még azonos típusú műanyag ablakok között is lehetnek akkora különbségek, amik miatt jobban jársz egy kis utazással.

Igaz, hogy van valamennyi üzemanyagköltsége így, de ha akkora a kedvezmény, akkor megéri a fáradságot.

Nagyáruházak árai

Nagyáruházak árai

A nagy barkács- és építőipari áruházak kínálatában is szinte minden létező előre gyártott méretben megtalálhatóak a műanyag ablakok, nyílászárók.

Ezek általában egy-két gyártótól származnak, mivel szerződéses alapon folyik a forgalmazás, és közel sem biztos, hogy amit kínálnak, az silány minőségű.

Attól, hogy valami olcsó, még nem jelenti azt, hogy rossz, hiszen ezeknek a gyáraknak is ugyanazoknak a kritériumoknak kell megfelelni, legfeljebb a felhasznált anyag vagy a dizájn tér el.

Előfordulhatnak azonban igen szembetűnő különbségek az árakban, amit adott esetben akár nem is biztos, hogy racionális érvekkel megmagyarázható.

Egy kézenfekvő példán keresztül bemutatva: Ha az idehaza uralkodó három nagy barkács áruházat vesszük, egy jobbos nyílású 60x60 centiméteres, 6 kamrás műanyag ablak bruttó ára a következőképpen alakul:

  1. Obi: 16 990 Ft.
  2. Bauhaus: 17 990 Ft.
  3. Praktiker: 18 990 Ft.

A három áruház által kínált termékek azonos paramétereknek felelnek meg, mégis az Obi és a Praktiker ablaka között 2000 Ft különbség van; de vajon miért?

Ez mindig egy nagyon jó kérdés, aki nem belsős szemmel nézi, aki nem tudja, hogyan működik az árképzés, azok számára ez, úgymond, titok.

Közrejátszhat benne az ablak nagykereskedelmi ára, a szállítási költség, a vám, és természetesen a kiskereskedelmi haszon, hiszen nekik is bevételt kell valamiből generálni.

A nagyáruházak ajánlatai rendszerint markánsan befolyásolják a többi, kisebb kereskedő árait is, így ha viszonyítási alapot szeretnél, akkor ezek az adatok annak tökéletesek, és ha ezeknél kedvezőbben találsz valahol ugyanilyet, akkor meggondolandó a plusz erőfeszítés érte.